13/12/2012
TMB discrimina el vi català

Les companyies de metro i autobús barcelonines reparteixen 26.500 ampolles de vi importat de Castella, Andalusia i l'Aragó en els lots de Nadal.
Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) compra, per repartir entre els seus treballadors, uns 10.000 lots de Nadal d'un preu aproximat de 40 euros per unitat. Dins d'aquests regals hi ha 26.500 ampolles de vi importat de diverses regions espanyoles.
L'entitat que agrupa les empreses de metro (Ferrocarril Metropolità de Barcelona S.A.) i autobús (Transports de Barcelona S.A.) selecciona el proveïdor dels 10.000 lots d'un import aproximat de 400.000 euros per licitació pública, amb un plec de condicions en el qual s'especifica la marca o l'origen dels vins que han d'incloure i on es demana que les ofertes s'han d'ajustar al contingut "exacte" detallat en l’apartat corresponent.
Per a la companyia d'autobusos es sol·liciten 4.165 lots que han de contenir 2 ampolles de "vi Ribera del Duero jove 75 cl" i 1 ampolla de "vi Enate DO Somontano Cabernet Sauvignon Reserva 75 cl".
Per a la companyia de metro es demanen 4.680 lots que han de contenir 2 ampolles de "vi Enate DO Somontano Cabernet Sauvignon Reserva 75 cl" i 1 ampolla de "Xerès Romate Pedro Ximénez 70 cl", juntament amb 1 ampolla de "Vi blanc Penedès jove 75 cl".
TMB no es resposabilitza de l'elecció: Els lots de Nadal són una retribució en espècies pactada en els convenis col·lectius de les empreses de Metro i Bus i el contingut del lots "és acordat amb el comitè d’empresa", segons que informa TMB.