8/1/2013
Universitat Rovira i Virgili. La universitat pública de Tarragona
La Universitat Rovira i Virgili ha organitzat un curs per a tots els que es vulguin professionalitzar en el món de la sumilleria.  La URV ja va impartir estudis per a la obtenció del Certificat Professional de Sommelier del 2005 al 2009. Després de quatre anys d'inactivitat s’ha tornat a ofertar aquesta docència degut a la demanda d’especialització que s’estava reclamant des del sector de la restauració i comercialització de vins i licors. Els seus objectius són donar als alumnes les eines i coneixements necessaris per a saber: Planificar establiments, àrees o departaments de servei i/o comercialització de begudes,vins i licors; organitzar els processos d'aprovisionament i compra; gestionar la correcta conservació dels vins i begudes; elaborar i dissenyar cartes de begudes, vins i licors, tant nacionals com internacionals, relacionant-les amb ofertes gastronòmiques i, finalment, realitzar el servei de begudes vins i licors, assessorant als clients.
Aquest curs d’extensió universitària consta de 240 hores lectives i pràctiques repartides en dos anys de gener a juny i en classes concentrades en un sol dia a la setmana. A més, d’una bona base en enologia i viticultura, que és el punt fort de la Universitat Rovira i Virgili, s’impartiran una amplia gamma de matèries necessàries per adquirir coneixement i nivell per a exercir de sommelier: geografia vitivinícola, destil·lats, productes, gestió, servei, etc.  L’inici d’aquest curs serà el pròxim dilluns 21 de gener i encara està obert el termini d’inscripcions. Per a tots els qui estiguin interessats, poden entrar en aquest enllaç amb la web de la universitat, on trobaran tota la informació del curs: