La constitució de la Fundació Universitària del Vi i el Cava haurà d’esperar


20/12/2012
S’havia d’aprovar la seva constitució en el ple de dimarts, però l’alcalde Pere Regull va decidir ajornar la creació de la Fundació que gestionarà l’escola universitària del vi i el cava, fins que hi hagi nou govern català.
Una decisió d’última hora que segons el propi Pere Regull, cal atribuir al fet que “ens interessa que la Generalitat hi entri com a soci fundador a través de l’Incavi i fins que no hi hagi nou conseller d’Agricultura”, que prengui decisions, no la volen constituir. Amb aquest argument, amb un conseller i un director general de l’Incavi interins, l’Ajuntament esperarà que estiguin elegits els nous per aprovar-ho, ja sigui en el ple ordinària de finals de gener o bé en un d’extraordinari.
El tinent d’alcalde Aureli Ruiz afirma que “el compromís de la Generalitat el tenim”, però que falta decidir de quina manera entraria com a patrona, si amb una aportació de 30.000 euros o assignant partides a cursos de formació.
Fins al moment, la DO Cava, la DO Penedès, la DO Catalunya, Freixenet, Torres i Codorniu han fet aportacions de 30.000 euros cadascun; Caixa Penedès ha fet una aportació inicial de 250.000 euros; i l’Ajuntament hi porta invertits més d’un milió d’euros en obres a l’edifici de l’antiga Estació Enològica.