16/1/2013
Són múltiples les aplicacions per a mòbils intel·ligents que ensenyen i aclareixen conceptes enològics
Malgrat la crisi, els espanyols som els europeus que més gastem en telèfons intel·ligents. Segons l'informe anual de Telefónica, 6 milions d'internautes estan permanentment connectats a la xarxa gràcies a un mòbil. 
En aquest terbolí tecnològic són moltes les aplicacions que poden fer la vida una mica més fàcil pel que fa a la gastronomia i l’enologia. Fer les primeres passes enològiques està en el palmell de la mà, gràcies a la gran varietat d'aplicacions (gratis i de pagament) disponibles en les diferents plataformes mòbils. La informació és poder i les aplicacions relacionades amb el món del vi ajuden a gaudir de l'acompanyament d'un bon vi i a perdre-li la por a la matèria enològica.
L'aplicació Vinos y Bodegas de España, fa un recorregut per tots aquests vins que poden trobar-se al nostre país. A més, el seu motor de cerca permet filtrar per tipus de vi, nom de celler i regió. La Guia Repsol Vinos destaca per ser una guia offline, de manera que pot consultar-se sense necessitat d'estar connectat a Internet. En el seu directori, es guarden un total d'1.450 vins i 655 cellers de tota Espanya. Aquells que la descarreguin podran trobar una fitxa individualitzada de cada vi amb tast, qualificació, origen i preu. També es pot instal·lar la Guia de Vinos Gourmets, que compta amb 5.000 vins registrats, però crida l'atenció pel seu catàleg de tendes i el seu calendari de festes relacionades amb el vi més importants del nostre país. 
Pels menys entesos, Hello Vino  és la solució. Es tracta d'una aplicació per Iphone i Android que recomana vins depenent dels gustos personals o del menjar que es vagi a prendre, també reconeix les etiquetes del vi per mitjà d'una fotografia per mostrar una valoració. Perquè el preu no ho és tot, l’app Vinos y Añadas Mundial  recull informació sobre la qualitat de les collites segons l'any i la DO. A més, traspassa fronteres i no només es queda a Espanya, sino que també recull cellers i denominacions d'Austràlia, Amèrica del Nord o Sud-àfrica. Una vegada el coneixement del vi és més o menys ampli, es necessita una forma de classificació, en Mis Vinos  poden guardar-se llistats de favorits amb tots els detalls del vi escollit (foto, tipus de raïm, preu, DO, celler, etc.) per convertir el mòbil en una llibreta personal de vins. Si els dubtes sorgeixen a casa, a l'hora de servir-ho i una vegada s'ha escollit l'ampolla, amb Vino Mobile  resulta senzill calcular quant de temps ha d'estar l'ampolla refredant-se. 
El desconeixement sobre el vi ja no és una excusa si es té com aliat un mòbil intel·ligent.