4/3/2013
A partir del facebook del Celler de l'Àspic
Vinologue, la col·lecció de guies d'enoturisme de Leavenworth Press, està enllestint una enoguia en anglès amb el nom "Vinologue Priorat". Així, aquesta editorial, que ja va publicar, sempre en anglès una guia de l'Empordà inclourà la DOQ Priorat com una de les zones enoturístiques més interessants del món (serà la sisena que publiquin).

Així presenten la zona:
"Una de les dues úniques regions DOQ a Espanya. La "Q" és ben merescuda pel Priorat, amb els vins de qualitat consistentment alta que han vingut de la regió durant les últimes dues dècades. Per descomptat, van ser els monjos cartoixans els culpables de començar tot de nou al segle 12 quan van fundar el monestir d'Escala Dei.
A mesura que el nombre de cellers s'han incrementat a la zona, també han començat a obrir les seves portes als visitants i la creació d'una espectacular oferta d'enoturisme per a aquells que realitzen les seves vacances a Catalunya. Els seus rics, plens, generosos i elegants vins, s'uneixen a l'espectacular paisatge de terrasses que s'han tallat a les escarpades muntanyes per fer créixer els seus raïms Garnatxa i Carinyena.
La primera edició d'aquesta guia d'enoturisme té llistats i els perfils extensos de 103 cellers al Priorat amb coordenades GPS, fotografies a tot color, mapes i notes de tast de centenars de vins".
S'espera que la guia sortirà a l'abril. Segur que serà un impuls més per l'enoturisme de la comarca. Esperem que la comarca sàpiga aprofitar les seves oportunitats per crear un enoturisme de qualitat i sostenible en el temps