6/1/2013
La DO Priorat, la més ben valorada, la segueixen de lluny la DO Montsant; DO Cava, DO Penedès i atenció, que raspant les millors s'hi posa la DO Terra Alta. La més coneguda és la DO Cava.
Cupatges ha realitzat una enquesta a 50 periodistes especialitzats d’arreu del món, per aproximar-nos a la visió i el coneixement que tenen sobre els vins catalans, especialmente de les nostres Denominacions d’Origen. Publiquem un abstracte del informe publicat al número 49 de la revista Cupatges. Els periodistes enquestats són membres de la FIJEV (Federació Internacional de Periodistes i Escriptors del Vi i Espirituosos), havent obtingut resposta de periodistes que treballen a Alemanya, Argentina, Austràlia, Bèlgica, Brasil, Canada, Dinamarca, Estats Units, França, Grècia, Holanda, Índia, Itàlia, Portugal, Regne Unit, República Txeca, Japó, Holanda, Suècia, Suïssa i Veneçuela. Potser alguns periodistes tenen un major coneixement dels nostres vins per proximitat geogràfica o cultural, i de fet al voltant del 20% dels enquestats manifesten haver visitat un celler a Catalunya els darrers 12 mesos. 
Però les respostes ens ofereixen l’oportunitat de copçar una visió global de la capacitat d’arribar a persones que són clau per a generar opinió i prescripció a consumidors de tot el planeta en el segment especialitzat, quelcom essencial per a projectar la qualitat dels nostres vins.