11/4/2103
La formació es farà els dies 15 i 16 d'abril a la vinya El Fanio d'Albet i Noya, situada a Lavern

Aprendre a fer marges de pedra seca, un dels elements característics del paisatge de vinyes en algunes comarques catalanes, és l'objectiu del curs que ofereix el celler Albet i Noya i que enguany arriba a la quarta edició. Com en les tres anteriors serà un curs intensiu de dos dies, en el que dos mestres margers de l’escola mallorquina de treball de la pedra seca, ensenyaran les tècniques d’aquest antic ofici gairebé oblidat a les nostres contrades i que tant ha contribuït a la creació d’un patrimoni agrícola i paisatgístic incalculable en les terres mes pedregoses i costerudes del Penedès.
Els marges de pedra seca tenien i tenen una funció importantíssima en la viticultura i en l’agricultura en general: marquen els bancals, delimiten les parcel·les, ajuden a evitar les fortes erosions i a mantenir el valor agrícola, la fertilitat i la humitat, tot aprofitant la pedra present al mateix terreny, fent a més la funció de dipòsits de pedra.
Les places són limitades a 20 persones i les inscripcions ja es poden sol·licitar a  martacarbonell@albetinoya.cat o al telèfon 93 899 48 12.