17/4/2013
Molt s'ha parlat i especulat sobre el consum de vi i els desitjos sexuals femenins. Avui ja es pot asseverar amb contundència que el consum moderat de vi negre incrementa notablement el desig sexual femení, si bé és cert que era sabut que el consum de vi així com altres licors augmenten el flux sanguini en els éssers humans, les propietats del vi el fan un potent afrodisíac més que cap altra beguda.
Un recent estudi realitzat per la Universitat de Florència a Itàlia va dur a terme unes proves amb 798 dones, amb edats que fluctuaven entre 18 i 50 (italianes, de la regió de Chanti a Toscana). Aquestes dones es van repartir en 3 grups: les que no bevien ni una sola gota de vi, les que bevien almenys 1 copa diària i les que bevien entre 1 i 2 copes diàries

Amb aquesta prova els resultats van ser que les dones del tercer grup, és a dir les que bevien entre una i dues copes de vi diàries, les respostes als desitjos sexuals eren més elevades que en els altres 2 grups. Tot i que les dones grans solen tenir més baixa la libido, també en elles el vi va ajudar a incrementar el desig sexual. Aquests importants estudis van ser publicats a la prestigiosa revista Journal of Sexual Medicine (Revista de Medicina Sexual).
Per arribar a aquest sorprenent resultat, les 798 dones van haver de resoldre un qüestionari de 19 preguntes, totes elles eren òbviament de caràcter sexual i bàsicament sobre l'índex sexual femení. Com ja vam dir, els licors augmenten el flux sanguini, però el vi a més ho fa en zones claus de la dona, d'aquí el perquè del seu poder "afrodisíac" a les dones. Aquests resultats han sorprès a propis i estranys, i malgrat que el grup de dones posades a prova és petit, és evident que el vi té un altre poder més dels que ja abans se li coneixien.
Un altre detall que cal ressaltar és el tipus de vi emprat en aquesta prova. L'utilitzat va ser el vi negre, especulem que a causa de ser un dels més concentrats de gairebé totes les varietats. No es descarta que el mateix o similar efecte puguin causar altres classes de vins.