30/5/2013
Arriben els Premis Vinari, el gran concurs de vins d'àmbit nacional adreçat exclusivament als elaboradors de les denominacions d'origen catalanes
Els Premis Vinari, el primer gran concurs dels Vins de Catalunya els convoca VADEVI.cat, amb la col·laboració informativa de tots els mitjans especialitzats del país -com la revista Cupatges o el portal InfoVi.cat- i el suport de les institucions de Catalunya: Departament d'Agricultura de la Generalitat i Institut Català de la Vinya i el Vi, a més de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, seu
del concurs. Els Premis Vinari són patrocinats per Monvínic i Editorial Larousse. Els Premis Vinari es proposen, com a funció essencial, destacar la feina dels cellers catalans i, sobretot, orientar els consumidors finals gràcies a una prescripció fiable i pròxima.
Els tastos i l'avaluació dels vins participants s'organitzaran en una fase prèvia i una final. En la primera es convocaran diverses sessions de tast en les quals el jurat, format per sommeliers, enòlegs i premsa especialitzada, tastarà a cegues les ampolles. D'entre aquests vins valorats, els que obtinguin les puntuacions més altes passaran a la segona fase: el tast final. A la tardor es convocarà aquest tast decisiu, en el qual una vintena de tastadors de prestigi, en una sola sessió, puntuaran els vins per definir la puntuació final i els premis. Amb els premis decidits, però mantinguts en secret fins a l’últim moment, es convocarà una gala d'entrega de guardons al Teatre Casal de Vilafranca del Penedès en la qual es farà la cerimònia, orientada a aconseguir una gran repercussió mediàtica.
Categories:
Els vins participants es classifiquen i s'han d'inscriure en les següents categories:
Vins tranquils:
Blancs Joves, Blancs Fusta (fermentació i/o criança en recipients de fusta), Rosats, Negres Joves (sense pas per recipients de fusta), Negres Criança (amb criança en recipients de fusta fins a un màxim de 12 mesos), Negres de guarda (amb criança de 12 mesos o més en recipients de fusta ), Vins dolços, rancis i de postres
Vins Escumosos:
Elaborats pel Mètode Tradicional, inscrits a la D.O. Cava i elaborats a Catalunya o a la resta de les D.O. catalanes
Escumosos Joves (criança en ampolla mínima de 9 mesos), Escumosos Reserva (criança mínima de 15 mesos), Escumosos Gran Reserva (criança mínima de de 30 mesos ), Escumosos Gran Reserva Premium (PVP superior en comerç a 25 euros), Escumosos Rosats, Escumosos de postres, dolços i semisecs.
La inscripció del vins es pot fer via web (Les DO han enviat fulls d'inscripció alternatius als seus afiliats)  www.vinari.cat s'ha de seguir els passos de l'apartat “Com fer la inscripció”. 
El cost de la inscripció per a les empreses que presentin una sola mostra, és de 30 euros. Hi ha descomptes en funció del nombre de mostres. Als preus s'hi ha d'afegir l'IVA del 21%. El termini per inscriure els vins acaba el divendres 14 de juny de 2013. De cada vi inscrit, s'han d'enviar sis ampolles de mostra. 
Cal enviar les ampolles directament al celler col·laborador ALELLA VINÍCOLA, C/ Àngel Guimerà, 62. 08328 - Alella, Barcelona. Horaris de lliurament: de dilluns a divendres de les 9h fins a les 13:30 h i de les 16h fins a les 19h (En algunes DO hi ha altres cellers col·laboradors on també s'hi poden enviar).
Els guardons
El Premis Vinari dels Vins Catalans distingeix les recompenses següents per a cadascuna de les categories:
Premi Vinari d'Or
Premi Vinari de Plata
Premi Vinari de Bronze
A cada categoria s'atorgaran: 1 Premi Vinari d'Or, 3 Premis Vinari de Plata, i 5 Premis Vinari de Bronze (obtenint 117 vins premiats), premis especials als 3 millors vins de cada DO (que sumen 36 guardons més) í premi al millor vi ecològic (amb segell del CCPAE) de cada categoria, que sumen 13 guardons més. En total, s'atorgaran un total de fins a 166 premis. En cas que el jurat ho consideri oportú, es deixaran premis deserts.
Contacte: Correu electrònic: vinari@vadevi.cat
Més informació a: