4/6/2013
La Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat ha convocat aquest divendres el Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) 2013, i el termini de presentació de candidatures és d'un mes. (us adjunto el model de presentació de candidatura), l'objectiu d'aquest guardó és el de fomentar el sector agroalimentari i incentivar-lo a fer actuacions innovadores que es tradueixin en una novetat tecnològica per a l'empresa. El premi consta de tres modalitats (empresa agrària, agroindústria i jove emprenedor innovador) dotades amb 6.000 euros cadascuna, a més de tres nominacions amb una dotació econòmica de 2.000 euros. Si penseu que en sou mereixedor i/o sabeu d’algú altre que ho pugui ser feu-nos-ho saber.
El Premi està destinat a les empreses del sector agroalimentari, l'agroindústria i les seves entitats associatives que hagin introduït en el seu procés productiu elements tecnològics o de gestió innovadors, i que com a conseqüència d'aquesta introducció, hagin obtingut un nou producte o bé resultats beneficiosos pel que fa a l'economia, la seguretat de les persones, la qualitat, la seguretat alimentària, la preservació ambiental i les bones pràctiques. El premi es distingeix en les següents modalitats:
- Premi a l'empresa agrària, per la implementació d'innovacions dins del procés productiu o de gestió que siguin referents per d'altres empreses del sector.
- Premi a l'agroindústria, per innovacions en els processos, la gestió o en els productes i estratègies comercials de les agroindústries de primera transformació i/o conservació, així com de subministrament de factors de producció o serveis que intervinguin en la producció i/o transformació agroalimentària.
- Premi al/la jove emprenedor/a innovador/a per la implementació d’innovacions en l’empresa agrària o en l’agroindústria i per les característiques pròpies d’un emprenedor innovador.