4/6/2013
Es tracta de la primera i única DO vinícola de Catalunya que s'ha incorporat a aquesta prestigiosa organització
La seu del Departament d'Agricultura de la Generalitat a Barcelona va acollir ahir l'acte oficial per presentar l'adhesió de la DOQ Priorat al Centre de Recerca de la Viticultura de Muntanya (CERVIM). Aquest prestigiós organisme internacional agrupa les principals regions vitivinícoles del món situades en regions muntanyoses i on la viticultura és considerada “heroica”, és a dir, amb un territori i una climatologia singulars que imposen exigents condicions al conreu i la producció de la vinya i el vi.
Per a Toni Alcover la pertinença a CERVIM suposa un honor i un repte per a la DOQ Priorat: “Per a la nostra denominació d’origen, entrar a CERVIM suposa un reconeixement internacional a les singularitats i identitat del nostre territori i el nostre vi, especialment des d’un punt de vista científic i tècnic”, va explicar Alcover. "també servirà per revaloritzar el treball dels pagesos que treballen a les nostres terres".
CERVIM és un organisme internacional constituït el 1987 sota l’impuls de l’Organització Internacional de la Vinya i el Vi (OIV), que grupa regions i organismes regionals, nacionals i internacionals que treballen per la valorització i preservació de la viticultura de muntanya. 
Totes les zones que formen part de CERVIM tenen característiques comunes que permeten parlar d’una viticultura “heroica”: condicions orogràfiques amb poca mecanització; vinyes petites, a vegades fraccionades i sovint organitzades en terrasses; empreses agrícoles amb superfície de conreu continguda; necessitat d’inversions econòmiques elevades per a la modernització dels cultius i, finalment, l’existència de condicions climàtiques adverses.
Aquesta institució es regula segons la legislació de la Vall d’Aosta des de 2004, amb seu en aquesta regió.