6/5/2013
Tretze mil visitants a la Fira del Vi de Falset. La xifra supera en gairebé mil persones l’estadística de visites de l’any passat gràcies sobretot a un dissabte multitudinari. Unes 13.000 persones han visitat aquest cap de setmana la Fira del Vi de Falset (Mostra dels vins de les DO de la comarca del Priorat), en una edició on s’ha fet molt evident la internacionalització del certamen, que cada cop atreu més públic estranger.
L’estadística  de 13 mil visitants supera en unes mil persones la xifra de l’any passat, gràcies principalment a la jornada de dissabte, quan el nombre de visitants va ser multitudinari. No obstant això, no s’ha superat la xifra rècord de visitants, assolida fa quatre anys, coincidint amb un cap de setmana de maig que va ser pont festiu i quan van ser unes 14 mil les persones que van recórrer els stands dels cellers, en el carrer Miquel Barceló de Falset.
Els organitzadors s’han mostrat satisfets no tan sols per la consolidació del certamen (que aquest any ha arribat a la seva majoria d’edat, la divuitena edició), sinó també perquè la seixantena de cellers que hi han participat es mostren satisfets del nivell de vendes assolit en els respectius stands i per la capacitat d’attracció cada cop més notòria de curiosos i amants del vi de Catalunya i d’altres països. Més enllà de la Fira al carrer a Falset, la majoria d’actes paral·lels que s’organitzaven han comptat amb xifres de visitants destacades, com és el cas de la Nit de les Garnatxes de Capçanes, que va comptar amb uns 1.400 assistents.
Tot i que els actes centrals de la Fira hagin tingut aquest cap de setmana, demà dilluns encara hi ha programades activitats adreçades, principalment, als professionals. És el cas del Tast de Professionals, organitzat per les DO Montsant i DOQ Priorat, on s’hi han inscrit un centenar de professionals, entre els quals hi ha sommeliers, restauradors, distribuïdors, importadors i premsa especialitzada.