19/6/2013

La solidaritat amb els nens i nenes que pateixen càncer es va fer palesa un any amb més la Fira del Vi Solidari, que va tenir lloc al Masroig el passat dissabte 8 de juny i que va aplegar unes 1.500 persones al llarg de la tarda. Amb la col·laboració de set cellers del municipi, veïns i entitats, tenia l’objectiu de recaptar fons per a la investigació de la malaltia. Enguany, aquesta solidaritat, en termes econòmics, va ser de rècord, ja que es van recaptar 23.000 euros per a l’Hospital Sant Joan de Déu. 

A aquests diners cal sumar-hi els prop de 40.000 que es van recaptar en les dues primeres edicions. 
Ja sabem que no és comparable, però per fer-se una idea del que això representa, si els 565 habitants de Masroig han recaptat 23.000 €, en la mateixa proporció per tots els habitants de Catalunya en la marató de TV3 s'hauirien de recollir quasi 300 millions d'euros. 

Vista la dinàmica que la Fira ha assolit, des de l’organització es mostren animats a seguir tirant endavant aquesta iniciativa. Els diners recaptats enguany aniran destinats a la recerca del glioma de tronc encefàlic, un tipus de càncer molt agressiu pel qual encara no hi ha tractament.