12/10/2013
«Les aliances del cava» va reunir 180 professionals internacionals 
El XXXI Congrés Internacional del Cava es va dur el passat dimecres a la seu de la Confraria del Cava, a Torre Ramona
La seu de la Confraria del Cava, a Torre Ramona, la XXXI edició del Congrés Internacional del Cava, una activitat que cada any s’emmarca dins els actes de la Setmana del Cava i que organitza Jaume Gramona, membre de la Confraria i actualment president de l’Institut del Cava.  Uns 180 professionals i estudiants del món de la producció i elaboració del cava van participar a la convenció, que després de tres dècades ja és tot un referent pels tècnics cavistes. Més d’una desena de persones hi van actuat com a ponents, la majoria d’ells experts procedents de prestigioses institucions nacionals i internacionals. El Congrés va incloure conferències de temàtiques tant variades com l’efecte que tenen els polisacàrids en l’escuma del cava, l’experiència del “Freewine” (que inclou els denominats vins altaments saludables) o els aspectes pràctics del licor d’expedició.  Alguns dels ponents destacats que han participat al XXXI Congrés Internacional del Cava han estat Joan Miquel Canals, professor titular del Departament de Bioquímica i Biotecnologia i degà de la Facultat d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili, o José Miguel Martínez Zapater, professor d’investigació del CSIC, Departament de Viticultura de l’Institut de Ciències de la Vinya i del Vi de Logronyo (La Rioja).La part final del Congrés, com ja és habitual, es va dedicar a conèixer els vins que s’elaboren en diferents regions del món. En concret, aquest any es va parlar dels vins que es fan a Suïssa.