19/9/2013
Bones expectatives a la Conca de Barberà
Vi-FRANC
La verema a la DO Conca de Barberà es troba als inicis de la campanya amb "un augment de la producció i amb una gran qualitat del raïm". La verema d’aquest any a la DO Conca de Barberà es preveu bona des del punt de vista de la quantitat i de la qualitat, segons s’ha informat avui des del Consell Regulador.  Els dos últims anys s’havia avançat la data d’inici de la verema i aquest any ha tornat a dates normals per la zona i la climatologia. La varietat chardonnay es va començar a veremar a finals d’agost i la resta de varietats es comencen a collir aquesta setmana.
La campanya 2013 s’ha caracteritzat per una pluviometria mitjana bastant elevada, iniciant un seguit de pluges des de l’octubre del 2012, que van ajudar a entrar en període de repòs vegetatiu amb reserves a les vinyes després de la verema.  Aquest any s’espera major collita, al voltant dels 30 milions de quilos. En general ha estat un any plujós sobretot a l’hivern i la primavera d’aquí que hi hagi un augment de la quantitat de quilos. I com que l’estiu no ha estat massa calorós aquesta quantitat de quilos que té el cep i la maduració lenta provoca que no acabi de pujar el grau del raïm, per aquest motiu la verema ha tornat a dates normals del territori.  Ara bé des del Consell Regulador es vol ressaltar la gran qualitat del raïm, ja que per contra, un dels avantatges de la falta de pluges, el període estival, és l’escassetat de fongs que poden danyar el raïm.  D’aquesta manera es garanteix una matèria prima de qualitat molt bona. En aquest apartat qualitatiu destaca, en general, un bon estat de les vinyes i del raïm tot i que s’ha detectat míldiu en algunes fulles terminals del cep. Finalment, cap a mitjans d’octubre es veremaran les varietats tradicionals com la trepat i la parellada per finalitzar aquesta campanya 2013.