24/11/2013
Celler Jaume, la nova planta pilot de Codorníu
Cupatges
El nou microceller, ubicat a les pròpies caves de Sant Sadurní, concentrarà l'elaboració de caves de gamma alta i unificarà el centre d'innovació, recerca i experimentació enològica de Codorníu.
El Celler Jaume s'ha habilitat a la zona on Josep Raventós va fer construir el primer celler per elaborar cava. D'aquesta manera, es recupera un emplaçament emblemàtic que rep el nom de Jaume com a homenatge als gairebé 463 anys d'història de Codorníu. Al nou Celler es concentrarà l'elaboració dels caves Gran Codorníu Gran Reserva i Jaume Codorníu i el centre d'innovació, investigació i recerca enològica de Codorníu. L'equip d'enòlegs liderat per Bruno Colomer, ja està realitzant múltiples recerques al nou microceller. En els casos en què es consideri oportú, els coneixements resultants s'aplicaran a la resta de caves.   Microvinificacions El nou Celler segueix la distribució de l'antiga cava. Cada racó ha estat meticulosament estudiat i s'han instal·lat els instruments enológics més precisos, pràctics i moderns. El Celler està distribuit en les zones de de recepció de raïm, sala de vinificació, sala de tast/laboratori, sala de criança i sala d'expedició. Destaca la zona de vinificació, dissenyada per a fer microvinificacions molt específiques, que disposa de set dipòsits de ciment, vint d'acer inoxidable de reduïdes dimensions (màxim de 2000 litres) i barriques de roure. També té un dipòsit addicional de 100 batejat com a ovni,  usat per a conservar el dipòsit ple en finalitzar la fermentació i evitar afegir vi d'altres lots en fer els trasbalsos. Des de Codorníu, es resum la filosofia del nou celler com "un espai on s'aprèn a petita escala per poder aplicar-ho a major escala a la resta del celler. Un espai per a seguir innovant i elaborant caves d'alta qualitat".