23/12/2013
Els productes de grans empreses com Torres, René Barbier i Freixenet ja estan disponibles al penyal
Vés a: El vi català fa forat a GibraltarEl vi que es consumeix a Gibraltar és majoritàriament de procedència espanyola, bàsicament de la Rioja i Ribera del Duero, però darrerament el vi català comença a penetrar en aquest mercat. Així ho explica Alex Martin, director adjunt d'aliments i begudes a The Rock Hotel, un dels establiments d'hostaleria més importants del Penyal.
En declaracions a Vadevi.cat, Martin -català de l'Hospitalet de Llobregat-, destaca que actualment hi ha quatre grans distribuïdors de vins a Gibraltar i només un porta producte català. “Es tracta sobretot de productes de grans empreses, com Torres, René Barbier i Freixenet i alguna cosa del Priorat”, assenyala Martin, al temps que afegeix que “és molt difícil trobar vins de petits cellers”. “En general, l'oferta és molt bàsica”, assegura.
Així i tot, en el context de l'actual conflicte amb l'Estat espanyol, els vins més demandats continuen sent “els de la Rioja i Ribera del Duero”, i Martin destaca que “és exagerat” parlar de boicot al vi espanyol, com ha passat en algun establiment de Londres. 
Amb l'entrada de vins catalans, s'han dut a terme banquets amb vi exclusivament català, com un de recent de la Cambra de Comerç de Gibraltar, i segons assenyala Martin, "els catalans som vistos com a amics”, en part pel fenomen "els enemics dels meus enemics son els meus amics" i destaca que el passat 10 de setembre, diada nacional a Gibraltar, "es van veure algunes estelades".