16/5/2014
L'Acadèmia Tastavins del Penedès comptarà amb una sala de tast pròpia a Barcelona, per donar a conèixer els vins de la DO Penedès entre el públic barceloní
Amb l’objectiu de continuar promovent el consum del vi català entre els catalans, l’Acadèmia Tastavins del Penedès ha presentat recentment l’Espai Penedès a Barcelona, un espai de promoció i activitats situat a l’Eixample de Barcelona. 
A 5 minuts de la plaça Catalunya i a una cruïlla de la plaça Universitat, l’Espai Penedès estarà situat en un local amb àmplia visibilitat al carrer Muntaner número 21 (cantonada amb Gran Via de les Corts Catalanes). Amb 110 m2, l’Espai Penedès a Barcelona compta amb una sala de tast i maridatge, amb capacitat per a 28-30 persones i un despatx privat d’ús obert per a col·laboradors d’aquesta iniciativa. Amb aquesta inauguració, Joan Tarrada explicava emocionat, que “s’ha fet realitat un somni, i que espera que vagi creixent per si sol i sigui sostenible a mig termini”. Ha agraït molt la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca i de la Denominació d’Origen Penedès, per les seves aportacions a la iniciativa, i a Riedel, per cedir les copes, maquinària i estructura que faran possibles els tastos amb la qualitat necessària.
L’Espai Penedès a Barcelona serà ,segons paraules del president de l’acadèmia Tastavins del Penedès, la referència del territori a Barcelona, estarà obert al públic cada tarda, i comptarà amb un programa de tastos i maridatges oberts al públic en general. Pels matins l’Espai Penedès, obrirà les seves portes als professionals, gràcies a l’acord assolit amb el Gremi d’Hostaleria de Barcelona, cosa que permetrà arribar als més de 5.000 establiments d’hostaleria de la ciutat i àrea metropolitana.
L’espai que actualment es troba en fase d’adequació, serà inaugurat el dia 5 de juny, coincidint amb la celebració de la segona edició del Penedès a Barcelona, que enguany es durà a terme els dies 6, 7 i 8 de juny al passeig Joan de Borbó de la capital catalana.