18/3/2014
L'escriptora nord-americana Maya Kroth topa amb el producte en un bar de Barcelona i li dedica tot un article al Washington Post "
Quedar amb els amics a fer el vermut és una pràctica habitual a casa nostra, però ara, a més, la beguda que dóna nom a l'hàbit sembla que torna a estar de moda. 
L'escriptora i editora afincada entre San Diego i Tijuana, Maya Kroth, parla d'aquest "revival" del vermut a Catalunya arran d'una experiència personal al Madame Jasmine de Barcelona. Un cartell de "vermut a 2€" en una de les parets de zebra d'aquest emblemàtic bar del centre, li va cridar l'atenció i li va acabar dedicant al producte tot un article al Washingon Post. 
"L'últim cop que vaig veure algú bebent vermouth o "vermut, si ets català" -com diu l'autora- fou quan la meva àvia en va afegir al seu Manhattan en un bar hipster de Barcelona". 
L'escriptora diu que la tradició de "fer el vermut" ("literally to do a vermouth", però que significa anar a fer el got, explica) és un ritual habitual a Catalunya i explica una anècdota sobre un cop que va en va demanar un got un dissabte a la nit i va rebre, com a resposta, unes quantes mirades d'estranyesa. "El vermut es pren els diumenges en sortir de missa i abans de dinar", li van etzibar. 
Jorge, el jove que li explica aquesta tradició diumengera, també li diu que el vermut es va idear per "obrir la gana" abans dels grans àpats; que cap als anys cinquanta el vermut venia a substituir una cervesa o got de vi i que actualment, torna a ser beguda habitual entre "la generació més jove amb cabells esbalotats i ulleres Warby Parker". 
"Per què torna a estar de moda el vermut?" preguntava l'autora a diversos cambrers. Li deien, segons explica, que com es tracta d'una beguda barata, esdevé més assequible en temps de crisi. 
Sigui com sigui, el vermut li va cridar tant l'atenció a l'autora, que fins i tot es va embrancar en un viatge per diferents cellers elaboradors. Bodegas Yzaguirre, de Reus, i Destilerías Lehman, a Tortosa, li expliquen el procés d'elaboració del producte i coincideixen en mostrar la seva satisfacció perquè "sembla que l'interès pel vermut està despertant de nou".