26/3/2014
Vadevi
Com a novetat hi poden participar els vermuts elaborats per cellers inscrits en alguna de les DO catalanes
Enguany, el concurs entra a formar part dels actes de commemoració del Tricentenari del 1714 de la Generalitat de Catalunya.
Les inscripcions a aquesta segona edició del certamen es poden a inscripcions als premis vinari. Les bases del concurs es poden consultar també a bases del concurs vinari
Pel que fa a les categories, es manté la fórmula de l'any passat amb la incorporació de vermuts elaborats a Catalunya per cellers inscrits en DO catalanes. Un altre canvi ha estat la substitució de la categoria d'"Escumosos Premium", per la d'"Escumosos Antigues Reserves", amb una criança en ampolla des del tiratge fins al degorjat de més de 50 mesos.
Així, les tretze categories on es poden inscriure els vins són:
1. Blancs joves (sense pas per fusta)
2. Blancs de pas de fusta (fermentació i/o criança en recipients de fusta)
3. Rosats
4. Negres Joves (sense pas per recipients de fusta)
5. Negres de Criança (amb criança en recipients de fusta fins a 12 mesos)
6. Negres de Guarda (amb criança de més de 12 mesos en fusta)
7. Vins Dolços, Rancis i de Postres
8. Escumosos Joves (criança mínima de 9 mesos)
9. Escumosos Reserva (criança mínima de 15 mesos)
10. Escumosos Gran Reserva (criança mínima de 30 mesos)
11. Escumosos Antigues Reserves (criança mínima de 50 mesos)
12. Escumosos Rosats
13. Vermuts (vins aromatitzats amb herbes, elaborats a Catalunya i en cellers inscrits en DO catalanes).
El període d'inscripcions de mostres finalitza el 30 d'abril de 2014 i es preveu que els tastos preliminars tinguin lloc durant els mesos de maig i juny. El tast final, on hi arribaran les mostres més ben puntuades en la fase preliminar, tindrà lloc al setembre de 2014 i la gala de lliurament de premis tindrà lloc, com l’any passat, durant el mes d’octubre.