6/3/2014
Per primera vegada a Catalunya, es tasten 54 vins monovarietals de garnatxa per definir-ne els trets més característics
L’associació “Terra de Garnatxes” amb el suport i participació del Institut Català de la Vinya i el Vi, ha creat un grup de treball  per aprofundir en la caracterització de les garnatxes de les diferents zones i sòls del nostre país.
Aquest equip de treball esta format per tècnics, elaboradors i sommeliers, i té com a finalitat posar en comú des de les diverses perspectives, els descriptors mes destacables de la garnatxa, i així definir-ne els trets més característics.
Es la primera vegada que es fa un treball sobre vins de garnatxes 100% de diverses DOs catalanes.
L’associació “Terra de Garnatxes” agrupa elaboradors catalans de vins elaborats amb raïm garnatxa, en les seves diverses varietats, blanca, negra, peluda o roja.
Es van tastar un total de 54 vins, entre blancs i negres, procedents de 6 de les 11 denominacions d'origen catalanes.
La procedència de les ampolles tastades és la següent:
Garnatxes Blanques: 32
Terra Alta: 17, Priorat: 3, Montsant: 8, Emporda: 2, Penedes: 1, Catalunya: 1
Garnatxes negres: 22
Priorat: 3, Montsant: 13, Emporda: 3, Penedes: 2, Catalunya: 1

L'equip de tretze tastadors que ha fet el treball està format per professionals amb una llarga experiència, entre tècnics, enòlegs i sommeliers