11/7/2014
Torres segueix apostant per llocs alts o freds
El desig de recuperar la tradició d'un dels valls vitivinícoles més antics de Xile i la necessitat de buscar terrenys amb els quals afrontar els reptes del canvi climàtic són les claus d'aquesta inversió. 
Després del rescat de varietats antigues com els tradicionals moscatells o cep País, Miguel Torres ha anunciat una important aposta per la Vall de Itata. El Celler familiar va adquirir recentment una propietat d'aproximadament 230 hectàrees a les rodalies de la ciutat de Chillán, a la vora del riu Ñuble, i on es focalitzarà en la plantació de varietats negres, buscant la frescor que proporciona la proximitat amb la Serralada. 
Miguel Torres Xile ja havia apostat per la qualitat de climes i sòls d'aquesta vall vitivinícola del sud de Xile, llançant al mercat l'any 2012, Dies d'Estiu, el primer Muscat de la família Torres al país. 
Per què Itata? Continuant amb el treball d'innovació i considerant els desafiaments del canvi climàtic, donat per l'augment de temperatures, Miguel Torres aposta per les valls del sud de Xile i les seves bondats per a la vitivinicultura. La Vall d'Itata, que s'estén al sud-oest de Chillán, en laprovincia de Ñuble, és la regió vitivinícola més antiga de Xile. Situat entre els Rius Itata i Ñuble té característiques úniques per a la producció de vi; gran amplitud tèrmica entre el dia i la nit, abundància de fonts d'aigua i bones condicions de radiació solar. 
Fa 40 anys, el clima de la zona de Chillán no permetia el cultiu de varietats com Cabernet Sauvignon i Carmenere per a l'elaboració de vins de gran qualitat, ja que no s'aconseguia la maduresa adequada del raïm. No obstant això, a causa del canvi climàtic i l'augment de temperatures, es podran collir en aquesta vall raïm amb la maduresa òptima.