4/8/2014
França: El sistema de vendes Bag-in-Box guanya terreny al vi embotellat 
Redacció
Segons informa Vitisphere, el 34% de les vendes de vins tranquils en supermercats es va produir l'any passat a BIB, que és considerat un dels envasos més atractius per als consumidors. 
Francia: El sistema de ventas BIB gana terreno al vino embotellado
Els vins negres i rosats representen el gruix de les vendes BiB, amb un 50% i un 40% respectivament. El format més demandat, amb un 61% de les vendes, és el de 5 litres, seguit pel de 3 litres (27%) i el de 10 (12%). 
Per al comerç minorista, el BIB és dues vegades més barat que l'ampolla de 75 cl; el preu mitjà d'un litre de vi comercialitzat amb BIB és de 2,56 euros, mentre que per a una ampolla de 75 cl el preu suposa 5,31 euros / litre.
El Bag-in-Box, ja fa temps que triomfa als països nòrdics. Ara, però és França qui es decanta per aquest envàs. França és un país culturalment molt similar al nostre, cosa que fa preveure una propera explosió d'aquest envàs. 

El BiB és adequat per vins joves, ja siguin blancs i negres i rosats, però, dins d'aquests, això no cal associar-ho amb vins de gama baixa. El BiB és considerat un bon envàs per aquest tipus de vins, ja que evita el contacte del vi ja començat amb l'aire. A més és molt més econòmic que els envasos de vidre. Per tant, pels consumidors és un envàs molt atractiu i pràctic pel "vi de diari". Els cellers que elaborin vins amb aquest perfil, farien bé d'anar-se preparant.