5/7/2014
Ja hi ha nom: Clàssic Penedès. El Consell Regulador de la DO Penedès ha aprovat el nom definitiu dels vins escumosos que empara.
Ahir, al Ple ordinari del Consell Regulador de la DO Penedès es van aprovar per unanimitat modificacions importants a la normativa dels vins i escumosos de la DO Penedès. 
El que despertava més expectació i que més esperaven els elaboradors, era el nom amb el que es designaran aquest tipus de vins. Després de temps de treballar-hi i d’un estudi realitzat per experts i assessors externs, s’ha determinat i aprovat Clàssic Penedès com a marca pels escumosos d'aquesta denominació d'origen, destacant les connotacions de territori i mètode d’elaboració. La nova marca ja ha estat registrada a nivell europeu.
Altres modificacions que afecten al nou reglament dels escumosos, que ha estat dissenyat per a impulsar aquesta categoria de producte, són l’obligatorietat que aparegui l’any de degollat i l’anyada de verema a l’etiqueta i per així "donar autenticitat al producte", segons el comunicat de la DO. A més a més, a l’etiqueta només hi podran aparèixer aquelles varietats de raïm considerades pròpies. Les varietats  foranes hauran d’anar a la contraetiqueta, però en cap cas n’hi podrà haver davant i darrera, sinó o davant o darrera.