6/7/2014
"Les gotes de Déu" és el còmic japonès que ha revolucionat les vendes de vi a l'Àsia. Vins del Priorat, Montsant i Penedès han estat protagonistes dels seus capítols
El Japó no es caracteritzava precisament per ser un país on es té molta cultura del món del vi, però això ha canviat positivament des de l’aparició del manga “Les gotes de Déu” ("the Drops of God, Kami no Shizuku").
Aquest còmic japonès escrit per Tadashi Agi i Shu Okimoto ha causat el "síndrome del vi" al continent asiàtic. L’argument de “Les gotes de Déu” pot recordar a una altra sèrie manga que també va tenir molt èxit, com va ser “Bola de Drac”. A l’estil de Bola de Drac, els protagonistes de “Les gotes de Déu”, dos germanastres que ni es coneixien, es troben immersos en diverses aventures i vistes a regions vinícoles per endevinar els vins que el seu pare va anomenar “els Dotze Apòstols” i una darrera referència coneguda com “les gotes de Déu”. El que resolgui aquestes 13 endevinalles serà el guanyador de l’herència que el pare, un famós crític de vins, qui deixa en joc la seva gran i preuada col·lecció de vins. 
Tota referència que apareix en Les gotes de Déu és real, i ha vist augmentades les vendes en els països on aplega més seguidors, com el Japó, Corea del Sud, Taiwan o la Xina. Els vins que han sortit entre les seves històries, automàticament s’incorporaven a les cartes de vins dels millors restaurants del país perquè l'afició els buscava i els demanava per tastar.
En tema de vins catalans, no podien faltar referències al nostre país. Entre les múltiples aventures, una sèrie de capítols es dediquen a les regions del Priorat, Montsant i Penedès, i surten referències de vins i cellers com el Ferrer Bobet Selecció Especial 2008, Les Manyes 2008 (Terroir al Limit) , Portal del Priorat (Alfred Arribas), Didó (Venus la Universal), i Torres Gran Coronas.

Winston Wong, director de la distribuïdora Sens Wine Cellar a Hong-Kong també aplaudeix aquesta passió pels vins d’alta gamma gràcies a l’èxit de “Les gotes de Déu”. Comenta que els consumidors de vi als països asiàtics han augmentat moltíssim els darrers 10 anys, des de que va sortir aquest còmic a la venda, i deixa clar que el vi té un potencial entre el públic jove i es pot parlar d’un nou i emergent consumidor de vi asiàtic gràcies a ell.
Fins i tot la revista Decanter diu que “El gotes de Déu és possiblement la publicació de vins més influent dels últims 20 anys".
La primera edició de la sèrie “Les gotes de Déu” es va publicar al novembre de 2004 en la revista setmanal Kodansha’s Morning i fins aquest mes de juny, milions de seguidors han seguit les aventures dels protagonistes per totes les regions vinícoles del món. La darrera història de Les gotes de Déu va acabar el passat 12 de juny, i el darrer volum que compila les històries sortirà a la venda el 23 de juliol a Japó, el volum número 44. De moment, s’han traduït les històries del japonès al xinès, taiwanès, coreà, francès i anglès.