19/11/2014
Vadevi.cat
Es creen els primers Premis d’Enoturisme de Catalunya 2015
En el marc del programa Enoturisme Catalunya, una de les iniciatives dels membres de la Taula d’Enoturisme que s’engegarà l'any vinent són els primers Premis d’Enoturisme de Catalunya 2015. Aquests reconeixeran les millors iniciatives enoturístiques que existeixen al país i el seu lliurament està previst per a la primavera de 2015. A més del reconeixement que suposa el premi, l’Agència Catalana de Turisme integrarà les iniciatives guanyadores dins la seva estratègia de promoció als mercats internacionals.
Com funcionaran?
S’hi podran presentar tot tipus d’empreses privades amb una relació directa amb l’enoturisme a Catalunya com ara cellers, restaurants temàtics, allotjaments especialitzats, empreses d’activitats, agències de viatges, operadors majoristes especialitzats en origen, botigues especialitzades, transportistes, museus del vi...
S’han establert les sis categories següents:
-Allotjaments: adreçada a cellers que disposin d’un allotjament en el seu establiment així com als allotjaments de la zona estretament lligats al vi i a l’enoturisme que ofereixen estades temàtiques.
-Restaurants relacionats amb el turisme del vi: orientada a cellers amb restaurant on utilitzen productes del territori, així com a restaurants que demostrin una significativa participació en el turisme vitivinícola, fomentin la cultura del vi, treballin estretament amb els cellers de la regió i afavoreixin la comercialització del vi català.
-Art i Cultura: destinada a cellers que disposen de museus o galeries i a aquells que ofereixen esdeveniments específics lligats a qualsevol forma d'art i de cultura (concerts, jocs, tallers artístics, xerrades, etc.).
-Experiències innovadores d’enoturisme en cellers: pensada per a aquells cellers que ofereixen als visitants diverses activitats i experiències educatives o de recreació diferents, innovadores i singulars.
-Experiències enoturístiques ofertes per agències de viatges especialitzades, agències receptores especialitzades, operadors majoristes especialitzats, operadors de circuits en cellers, empreses d’activitats enoturístiques, transportistes i d’altres: dirigida a establiments i operadors que no siguin productors de vi i que ofereixen experiències innovadores en l’àmbit de l’enoturisme.
-Pràctiques sostenibles/responsables d’enoturisme: activitats, propostes i productes que ofereixin cellers, allotjaments, restaurants, empreses d’activitats, operadors, etc. basats en criteris de turisme responsable.