15/3/2015
La presentació de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) es va fer a Falset i és l'eix sobre el qual s’ha de definir el model turístic del Priorat

La Carta Europea del Turisme Sostenible (CETS) es va presentar als agents turístics del Priorat en un acte que va tenir lloc a la seu del Consell Comarcal. Es va exposar quin és el procés d’adhesió a la CETS, sol·licitud que lidera el Parc Natural de Montsant, amb l’objectiu de vehicular totes aquelles veus i iniciatives que demanen estructurar un model turístic propi per a la comarca que s’avingui amb el respecte a la natura, el patrimoni i la cultura del Priorat.
L’acte va comptaramb una àmplia participació de persones procedents de diferents sectors: administració, cellers, cooperatives, restauració i allotjaments, pagesos, entre d'altres. El Fòrum ha de ser l’ens de participació de tots els agents, públics o privats, en representació dels col·lectius o d’àmbit personal, que han de definir el model turístic de la comarca del Priorat. La definició d’aquest model turístic propi, d’acord amb la realitat i els valors territorials del Priorat i al servei de la comunitat local en el seu conjunt, és de gran transcendència en el marc del pla de gestió de la candidatura Priorat-Montsant-Siurana a Patrimoni de la UNESCO.
Ja s’han recollit una cinquantena d’adhesions al Fòrum Permanent. A partir d’ara, s’inicia el procés participatiu per validar la diagnosi i redactar el Pla d’acció que serà, en definitiva, l'eix sobre el qual s’ha de definir el model turístic del Priorat.