3/6/2015
S'ha clausurat l'Espai Priorat, un certamen biennal on durant tres dies s'han fet visites a cellers, showrooms, classes magistrals i àpats gastronòmics amb un comú denominador: els vins de la DOQ Priorat.  Uns 70 assistents, extrangers en la seva gran majoria, han pogut gaudir de tres dies d'immersió al Priorat. Visites guiades a cellers i vinyes s'han combinat amb dinars gastronòmics amb la garnatxa i la carinyena de protagonistes.  Enguany s'ha optat per convidar assistents de perfil més prescriptor (l'edició 2013 va tenir més importadors i distribuïdors) i  els assistents, majoritàriament neòfits pel que fa a la zona i als seus vins, han marxat als seus països de destí satisfets d'haver descobert una de les viticultures més interessants del nostre país.
Una classe magistral d'història vinícola del Priorat impartida per Joan Gómez Pallarès va precedir el sopar del primer dia. L'endemà, el plat fort va ser un showroom amb els millors vins de més de trenta cellers a la Cartoixa d'Escaladei. A la tarda, els visitants van poder gaudir, en grups reduïts, de les millors explicacions dels cellers, a peu de vinya, per entendre els bancals, les llicorelles, les orientacions i les particularitats de cada parcel·la.  L'últim dia, torn de visites a cellers, també en grups reduïts, en un matí intens. Prescriptors d'alt nivell d'arreu del món han participat en la trobada, clausurada per una master class de la master of wine Sarah Jane Evans acompanyada pel sommelier i col·laborador de "Decanter" Ferran Centelles. Tres dies de Priorat que de ben segur han servit a tothom per entendre una mica més la línia ascendent d'uns vins on la potència, la contundència i la "tannicitat" no estan per res renyides amb la frescor. Una manera d'entendre la viticultura molt similar en la majoria dels casos que fa que el resultat siguin vins amb un mateix fil argumental i clarament reconeixibles: Priorats. Vins que en la majoria de casos milloraran els propers 3, 4, 5... 10 anys, o molts més, però que ningú es confongui, que ja estan perfectament arrodonits i preparats per oxigenar-se i ser beguts.