11/11/2015
Gràcies al finançament del celler Perelada, el web del projecte inclourà la base de dades completa de les escenes de viticultura i elaboració de vi de les tombes egípcies i un mapa interactiu amb les fotografies. 


La documentació arqueològica sobre la viticultura i l’elaboració del vi de l’Antic Egipte és una de les més extenses i antigues. La vinya es cultivava al Delta del riu Nil des del Període Predinàstic (4000-3100 aC) i, des d’aleshores, a les tombes es dipositaven gerres de vi per tal que el difunt en pogués beure en el Més Enllà. 
El projecte ‘Irep en Kemet’ (Vi del Antic Egipte) té com a objectiu documentar el patrimoni arqueològic de l’antic Egipte relacionat amb la cultura del vi i posar de manifest la importància d’aquest llegat en la regió Mediterrània. L’equip del projecte ‘Irep en Kemet’, sota la direcció de la doctora Maria Rosa Guasch Jané, està format per Sofia Fonseca i Mahmoud Ibrahim.
S’ha creat una base de dades bibliogràfica per recopilar tots els llibres, articles, tesis, etc. relacionats amb el vi i la viticultura i l’enologia a l’antic Egipte, i una base de dades de les escenes de viticultura i enologia per documentar totes les pintures i/o relleus i també els textos associats a aquestes imatges datades des del Regne Antic (2575-2150 aC) fins al Període Greco-Romà (332 aC-395 dC).