21/1/2016
Un 44% corresponen a cerveses estrangeres, procedents de 15 països diferents
La primera edició del Barcelona Beer Challenge tindrà lloc el 6 març 2016 i ja té xifres tancades. S'han presentat 500 cerveses de 143 marques diferents, de les quals el 44% corresponen a cerveses estrangeres, procedents de 15 països diferents. Les 143 marques són de microcerveseres amb menys de 5 anys d'antiguitat.  Tot això planteja un escenari que, per a la direcció del Barcelona Beer Challenge, "ha superat totes les expectatives, gràcies a l'èxit de les inscripcions". Per Àngel Tarriño, aquestes xifres preveuen "un concurs molt competitiu".
53 cerveses estrangeres presentades mostren el caràcter internacional del certàmen. Itàlia és el país amb major nombre de cerveseres presentades, amb un 26,42% del total, ia continuació el segueixen Bèlgica, Holanda, Canadà, Escòcia, França, Irlanda, Portugal, Regne Unit, Noruega, Àustria, Dinamarca, Hongria, Estats Units i Veneçuela.
Quant a l'origen de les cerveses nacionals, s'han presentat 90 cerveseres de Catalunya (la més representativa amb un 42,53% de les marques nacionals), seguida d'Euskadi, Comunitat Valenciana, Castella - la Manxa, Castella i Lleó, Galícia, Navarra, Illes Balears, Andalusia, Illes Canàries, Madrid, La Rioja, Astúries, Cantàbria, Regió de Múrcia i Aragó. Estan representades totes les comunitats a excepció d'Extremadura i les dues ciutats autònomes de Ceuta i Melilla. 
El Barcelona Beer Challenge (BBC) és una iniciativa de l'empresa Beer Events, dedicada l'organització de diferents esdeveniments relacionats amb la cervesa. El Barcelona Beer Challenge se situa sota el paraigua organitzatiu del Barcelona Beer Festival, que es celebra del 3 al 6 de març, encara que el seu objectiu és que el seu funcionament sigui totalment independent.
La garantia d'un jurat professional que certifica la qualitat de les cerveses és un dels punts més destacats del concurs. Els jutges seran d'àmbit internacional i basaran la seva puntuació en el reconegut BJPC: Beer Jutge Certification Program, el programa referent a classificació de cerveses, desenvolupat des de 1985 i originari dels EUA.