24/11/2015
L’INCAVI repassa el passat i el present del sector en una exposició al Born Centre Cultural de Barcelona.
Per primera vegada a un sol espai, es fa un repàs a la història del vi a Catalunya, s’analitzen les fites més importants i es fa una fotografia de la situació actual. L’exposició serà a la Sala Dalmau del Born Centre Cultura i s’inaugurarà dia 1 de desembre. 
La mostra està organitzada amb divuit plafons on es combinarà imatge i text i on s’hi podrà trobar una part referida al passat, amb l’arribada del vi a Catalunya, la fil·loxera i els cellers modernistes. 
I una part, encara més important dedicada al present. S’explicarà com s’elaboren els diferents tipus de vins, quina regulació jurídica tenen, dades de consum i d’exportació, la feina d’investigació de l’INCAVI, les Denominacions d’Origen, les diferents varietats de raïm, etc.
L’exposició també fa un esment especial a aquells que treballen per aconseguir revaloritzar els vins catalans a casa nostra, com els Premis Vinari i la Guia de Vins de Catalunya. 
D’altra banda, es podrà veure una reproducció d’una secció d’un tall de sòl, (cedit pel Celler Espelt) en el que es poden distingir els diferents tipus de terres on creix la vinya a Catalunya, com els calcaris, pissarra, etc.
Aquesta exposició està pensada perquè sigui itinerant i pugui recórrer tot el territori, allà on ens la demanin.
El vi català, passat i present de futur, es podrà veure tot el mes de desembre i l’entrada és lliure.