28/12/2015
Entrevista a l'enòleg Àngel Garcia Petit 
Margalida Ripoll i Ferrer
"El vi més car és el més bo"
Mentida. El vi més car és del que n’hi ha menys ampolles i més gent amb ganes de tenir-la…
"El tap de rosca és per vins de menys qualitat que el de suro"
Mentida. El tap de rosca és per vins de consum més ràpid que el tap de suro. No és adequat per vins de guarda per exemple, però per vins joves sí.
"Amb un Rioja l’encertes sempre"
Mentida. Rioja és una opció, d’un model de vi, d’un estil de vi amb poques variacions. Si aquest model t’agrada l’encertaràs però sinó no. 
"Es fa cava fora de Catalunya i a Catalunya es fa escumós que no és cava"
Veritat. Això sí, es fa poc cava fóra de Catalunya, però la majoria és a casa nostra. I a Catalunya es fan pocs escumosos que no són caves que s’emparen en les diverses DOs catalanes.
"No és igual beure el vi en copa que en got"
Veritat. I no és el mateix beure amb una tipus de copa que amb un altre. El recipient ajuda a destacar característiques del vi, especialment les aromàtiques. La forma de la copa amb la boca més estreta permet percebre millor les aromes. A vi més complex copa més grossa. 
"Peix i marisc, sempre amb vi blanc i amb la carn sempre negre"
Veritat però no sempre. En cas de dubte es pot aplicar sempre aquesta norma. Els tanins del vi negre combinen millor amb la proteïna de la carn mentre que amb un peix n’anul·len el gust.
"Vins naturals, biodinàmics i ecològics són el mateix"
Mentida. Es mouen tots en el terreny del respecte al medi ambient però hi ha diferències, tant en el conreu de la vinya com en l’elaboració del vi. 
"Una copa de vi negre al dia és saludable"
Veritat. Sempre i quan sigui una copa petita. És recomana un vi negre pels polifenols antioxidants i perquè baixa el colesterol dolent entre d’altres. 
"Els vins escumosos són per les postres"
Mentida. On menys lliguen és a les postres. Si és dolç potser lligaria amb les postres. 
"Criança, reserva, i gran reserva, indica la qualitat del vi, de menys a més"
Mentida. Aquestes denominacions fan referència només a l’envelliment. És a dir, al temps que ha passat el vi en un recipient de fusta abans d’embotellar-se.