3/9/2015
En marxa la sisena edició del Vinya Celler Masia
Cupatges 
El Consorci Vinya Celler Masia accepta només cellers de proximitat que conreïn les seves pròpies vinyes, elaborin en el seu celler i comercialitzin sota la seva pròpia marca amb produccions inferiors a 500.000 ampolles
El VIè Consursde Vins de Collita Pròpia VCM
El Consorci organitza un concurs per a escollir els millors vins elaborats cada any al territori. La principal diferencia d’aquest concurs és que els jutges poden ser tant professionals com amateurs o aficionats. La participació de Cellers i de Jutges s’ha anat incrementant contínuament des de la primera edició, confirmant així la bona i continuada acollida d’apostes.
La metodologia del concurs es molt senzilla i lúdica per fer passar una molta bona estona als participants, els quals podran participar tant en grup com de forma individual. Un cop inscrits, reben a les seves llars una selecció de 6 vins per a realitzar el tast mitjançant unes fitxes homologades que els mateixos jutges podran complimentar també on-line.

Enguany celebrem la 6ena edició del Concurs Vinya Celler Masia en un format renovat de dues fases:   
• Primera fase: CONCURS Vid’Estiu VCM: del 1 de juliol al 30 de setembre de 2015. Entren a concurs els vins més joves.
• Segona Fase: CONCURS de Nadal VCM: del 1 d’octubre al 31 de desembre. En aquesta fase seran jutjats els vins amb criança i els escumosos.
Participar en el concurs es molt senzill, doncs només us heu de donar d’alta com a jutges a la pàgina web i seguir les indicacions.
Aquesta primera fase té un cost de 40€ (despeses d’enviament incloses) o de 30€ si ets soci del Club Wine Trust.
Amb els vins rebràs un Passaport VCM amb 6 visites ecoturístiques gratuïtes als cellers descrits, on podràs gaudir d’un 10% de descompte dels seus productes, un val per una ampolla de vi a bescanviar en algú d’aquests i laguia de tast.
A la segona fase del concurs, també podreu adquirir el lot del Concurs VCM a través d’establiments col·laboradors.

24/7/2015
La vinya mundial total va arribar el 2014 les 7.573 hectàrees, el que representa un lleuger creixement de 10 mil pel que fa a 2013. Des de la fi de les mesures d'arrencada de la Unió Europea, la vinya europeu es manté estable mentre que les plantacions a Àsia i Amèrica del Sud compensen lleugerament la disminució de la vinya comunitària. El 2014, la Xina es va convertir en el segon país mundial en superfície de vinya amb aproximadament 800 mil hectàrees.
El 2014, la producció mundial de raïm (destinades a tots els usos) va ser de 737 milions de quintars, una baixa de 40 milions respecte a 2013. La tendència de la producció de raïm dels últims 15 anys és a l'alça tot i la reducció de la superfície de la vinya: això es pot explicar per un increment dels rendiments, a causa de la millora contínua de les tècniques vitícoles.
Xina, amb 111 milions de quintars, va ser el 2014 el primer productor (15% de la producció mundial de raïm), seguida per Estats Units (70 milions de quintars) i per França i Itàlia al mateix nivell, amb 69 milions.
La producció de raïm de taula (248 milions de quintars), habitualment obtinguda amb rendiments superiors als de raïm de vi, es troba representada en menor proporció a Europa que a Àsia i Amèrica. Àsia és, de lluny, el continent que produeix més quantitat de raïm de taula: concentra més de la meitat de la producció mundial de raïm destinat al consum en fresc (63%). Europa segueix sent líder en la producció de raïm de vi (65%).
Després d'una xifra rècord en 2013 (291 milions d'hectolitres), la producció mundial de vi de 2014 va arribar als 270 milions. Es tracta d'una producció global de vins que s'inscriu en la mitjana dels últims sis anys. L'any 2014 es va caracteritzar per condicions climàtiques difícils a l'Est d'Europa.
Malgrat una tendència a la baixa, Europa segueix sent el primer productor de vi: França ocupa el primer lloc (46,2 milions), davant d'Itàlia, que va registrar una producció de 44,7 milions, i Espanya, que va tornar a el seu nivell de producció mitjà (38,2).
D'altra banda, la producció en l'hemisferi sud ia Estats Units es manté en progrés: Argentina, amb 15,2 milions (+1% / 2013); Nova Zelanda, amb un altre rècord de 3,2 milions (+29% / 2013); Sud-àfrica, amb 11,3 milions (+4% / 2013) i els Estats Units que, amb 22,3 milions, va registrar nivells elevats com a productor vinícola.
foto
El consum mundial de vi en 2014 es calcula en 240 milions d'hectolitres.
Les dades disponibles mostren una lleugera disminució del consum mundial el 2014, estimat en aproximadament 240 milions d'hectolitres. Els països tradicionalment consumidors prossegueixen el seu retrocés (o estancament), en benefici de nous pols de consum. El període comprès entre 2000 i 2014 es va caracteritzar per un desplaçament del consum de vi: el 40% de la producció vinícola es consumeix actualment fora dels països europeus, enfront d'un 3% l'any 2000.
Estats Units, amb 30,7 milions més, confirma la seva posició de primer consumidor mundial. França (27,9 mill.ones) i Itàlia (20,4) de conformitat amb les tendències del passat, prossegueixen el seu retrocés entre 2013 i 2014, respectivament, de 0,9 i 1,4. El nivell de consum de vins a la Xina va arribar als 15,8 milions, el que implica una disminució d'1,2 milions respecte a 2013.
Les exportacions mundials de vi segueixen augmentant en volum (104 milions d'hectolitres, + 3% respecte a 2013) i es van estabilitzar en valor amb 26.000 M €. El mercat del vi constitueix un sector cada vegada més internacionalitzat. Fa 10 anys, el 27% del vi consumit era importat, mentre que actualment aquesta quota representa més del 43%.