4/1/2016
L'enòleg i farmacèutic Àngel Garcia Petit ens descobreix els errors més habituals en aquestes converses 
1- Si menjo peix, em cal un vi blanc
No forçosament ha de ser així. Un peix de gust fort i textura una mica fibrosa (bacallà dessalat, tonyina a la planxa) pot anar millor amb un vi rosat o fins i tot amb un vi negre jove i lleuger. La manera com s’hagi cuinat també influeix.
2- El cava s’ha de beure molt fred
Per gaudir de les aromes i els gustos d’un cava de gamma alta és molt millor beure’l fred però no massa (9-10ºC)
3- El vi que té tap de rosca és un vi de baixa qualitat
El tap de rosca és perfecte tècnicament per tapar vins joves de consum ràpid (no més d’un any i mig), i és molt pràctic tant per obrir com per tornar a tapar l’ampolla. 
4- Si un vi negre el guardo molts anys segur que millora
Si guardem un vi negre dos o tres anys i el vi era bo probablement estarà en bones condicions, però per sobre de set o vuit anys hi ha molt pocs vins que encara mantinguin un bon nivell.
5- Quan el vi té pòsits és que s’ha fet malbé
Pot haver-se fet malbé a causa d'un excés de temps de conservació, però també és possible que els pòsits només indiquin que no s’ha castigat el vi amb clarificacions i filtracions, i per tant la qualitat no se’n ressentirà.
6- Com més vell i més temps en bóta hagi estat un vi, millor
La bóta no aporta qualitat al vi, només l’ajuda –no sempre- a evolucionar millor. Massa temps fa que el vi es torni desagradable. Bóta la justa, i temps de guarda en funció de cada vi.
7- El vi que sigui blanc o negre però mai rosat
Actualment la majoria de vins rosats de gamma mitjana-alta són de bona qualitat i acompanyen encertadament una important quantitat de plats.
8- El xampany francès és molt millor que el cava...
N’hi ha de tots els nivells tant en Caves com en Xampanys. És una qüestió de gustos i de preu.
9- Els vins de Rioja són els millors d’Espanya
Mai es pot generalitzar. A Rioja hi ha grans vins (pocs) i vins senzills (molts), però també a altres zones d’Espanya n’hi ha de comparables, i de preus millors.
10- No bec vi perquè no hi entenc
Si només consumíssim coses de les quals hi entenem segurament la nostra vida seria d’una simplicitat esgarrifosa. Amb el vi cal aplicar el mateix criteri sense cap mena de vergonya.