6/9/2015
Acaba d'aparèixer al mercat Gik, un "vi" de color blau fet per gent a la que "no li agrada el vi". Quan parles amb els seus creadors, no els importa definir el "vi" com una blasfèmia. Són gent jove, sense experiència, sense horaris ni oficina. Són dissenyadors, informàtics i químics. Creadors, artistes, músics. I gent a la que no li agrada el vi.
El Gik està treballat des de diferents cellers (de Cáceres, Rioja o Galícia), i tècnicament podria considerar-se un vi si no ho fos perquè se li han afegit colorants naturals sintetitzats al moment de la fermentació (res de la natura té aquest blau, comenten). 
Comenten que han volgut aquest blau elèctric perquè diuen que el vi és una beguda consumida per públic molt adult i volen buscar la gent més jove. Per això han fet un vi molt més dolç, que en tastos a cegues la gent defineix com a moscatell, flash, xampany, most... Un vi fàcil de beure.
Es van fixar en el sector del vi perquè és un sector, diuen, sense innovar massa els últims anys. Per això, al seu web, les primeres frases són: "Intenta oblidar tot el que saps sobre vi. Intenta desaprendre les 60 denominacions d'origen de vi a Espanya, les normes de servei i tot el que va dir aquell sommelier en un curs de tast al que et van convidar. Oblida les tradicions i oblida que parlem del líquid que representa la sang de Crist a missa. Ara obre els ulls, què veus? Una beguda dolça, blava i amb 11'5 graus d'alcohol. Això és GIK".