8/1/2013
Ramon Francàs
La capital de l'Alt Penedès acollirà l'escola de negocis per al vi i el cava | Incorporant estudis de rang universitari, el centre promourà la gestió del sector
L'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, després de mesos buscant finançament, ha segellat el conveni que ha de conduir a la creació de la fundació que gestionarà la nova Escola Superior del Cava i el Vi (Escavi), un equipament ubicat a l'antic edifici de la Estació enològica, avui en obres. La nova escola es concep com una escola de negocis que "promogui la millora proactiva i permanent de la competitivitat i sostenibilitat de les empreses del sector vitivinícola".
Es tracta, fonamentalment, d'una escola de negocis per al sector vitivinícola i d'un centre que "ha de promoure la millora de la gestió empresarial del sector", incorporant estudis de rang universitari.

Al costat del alcalde, Pere Regull, han signat el conveni Xavier Pié, president de la DO Catalunya, Josep Maria Albet, president de la DO Penedès; Gustau Garcia Guillamet, president de la DO Cava; Martí Solé Bordes, president de la fundació privada Caixa Penedès, Maria del Mar Raventós, presidenta de Codorniu, Pere Bonet, director de Comunicació del grup Freixenet, i Miguel Agustín Torres, president de Miguel Torres. La Generalitat també formarà part de la fundació. 
La fundació Caixa Penedès aportarà 250.000 euros i la resta de patrons fundacionals es comprometen a una aportació mínima de 30.000 euros cada un en crear-se la fundació. 
L'Ajuntament aporta la cessió d'ús de l'edifici rehabilitat sempre que sigui destinat a l'escola superior, amb un valor de més de tres milions d'euros. Es preveu que en els propers mesos es constitueixi la fundació que dirigirà la Escavi. L'activitat acadèmica començarà aquest any amb algunes propostes formatives inicials abans de setembre, quan el curs comenci amb normalitat.