22/3/2013
La Fundació Castell del Vi ha organitzat per al proper dissabte 30 de març la primera Fira de les Cooperatives del Priorat, que tindrà lloc a la sala gòtica del Castell de Falset. Un total de 8 cooperatives vitivinícoles de la comarca participaran a la jornada que comptarà amb una taula rodona i una exposició sobre cooperativisme, tastos de vi i oli guiats per professionals, i una jornada per a blocaires que faran difusió de la mateixa a través de twitter, emprant l’etiqueta #tastaelcastelldelvi, de manera que la sessió es podrà seguir per les xarxes socials (@castelldelvi).

La jornada començarà a les 11h amb la inauguració de l’exposició “Construeix un món millor. Fes cooperativa”, una mostra que ha estat itinerant durant l’últim any per Catalunya i que projecta el fet cooperatiu cap al futur de manera dinàmica i integradora. A la mateixa hora, s’obrirà la fira de les Cooperatives, a la qual han confirmat assistència les diferents cooperatives de la DOQ Priorat, DO Montsant i DOP Siurana:
A les 12.30h tindrà lloc un tast comentat de vins de les cooperatives a càrrec de l’enòleg Carles Escolà Cunillé.
A les 13.30h s’iniciarà el tast d’olis, a càrrec del tècnic Francesc Gilabert. 
En finalitzar, tindrà lloc a l’Hotel-Hostal Sport un dinar cooperatiu amb productes de la terra i buffet de vins de les diferents cooperatives.
A la tarda, s’ha organitzat una taula rodona amb el lema “Present i futur de les cooperatives a la comarca del Priorat”, moderada pel periodista falsetà Toni Orensanz. L’activitat és gratuïta i oberta a tots els públics i comptarà amb la participació de:
Josep Pere Colat(pendent de confirmació). Paco Prats. Toni Alcover. Jaume Domènech. Joan Queralt i Josep Ma Cots 
La fira romandrà oberta entre les 11:00 h i 14:00 h i de 16:00 h a 20:00 h i és d’accés gratuït. Per tal de realitzar degustacions, els visitants hauran de comprar un tiquet per un preu de 5 euros que els permetrà degustar 5 vins, endur-se una copa del Castell del Vi i visitar el centre d’interpretació Castell del Vi. Els tastos de vins i olis programats durant la jornada són gratuïts però cal efectuar reserva prèvia. Informació i reserves: 977830434.