23/8/2013
S'inicia la verema a la DO Penedès
Cupatges
La previsió és collir uns 21 milions de kilos de raïmAquesta setmana ha començat la verema a la D.O. Penedès amb les varietats més primerenques pels vins escumosos DO Penedès.  El Pinot noir i el Chardonnay, són les més primerenques a madurar i aquest any estan fent entre els 11º i 12 º depenent de la zona.  Ha estat un any plujós tant al hivern com a la primavera, cosa que ha fet que hi hagi més raïm que l’any passat, molt sa i amb una maduració molt bona, tant en sucres com en acidesa.  Pel que fa a les altres varietats, Macabeu, Xarel·lo, Parellada, i les negres Ull de Llebre, Samsó, Merlot i Cabernet Sauvignon, també es preveu que hi hagi més raïm de forma global i amb una maduració, si el temps segueix així, molt bona i equilibrada. Aquest fet permetrà l'elaboració dels grans vins blancs, rosats, negres i escumosos D.O. Penedès.  Sembla ser que aquest any, el preu del raïm pujarà entre un 5% i un 10%, cosa que representarà una alenada d'oxígen per als viticultors, ja que es ve de preus molt baixos. Per a fer 19.650.000 ampolles de vi de la D.O. Penedès que sortiran al mercat aquest any vinent, als cellers de la D.O. Penedès, s’entraran aquesta verema un total de 21.650.000 kilograms de raïm, 11.300.000 Kgrs de raïm blanc, dels quals 3.842.000 de la varietat Xarel·lo i 10.350.000 Kgrs de raïm negre.