25/9/2013
Diumenge comença la sèrie entre vinyes a TVE Catalunya (La 2)
TVE Gencat
"Entre Vinyes" és un nou programa de TVE-Catalunya dedicat al coneixement i la cultura de vi a Catalunya, i la seva relació amb les activitats d’enoturisme que s’hi realitzen. Es tracta d’una sèrie divulgativa de 13 capítols que, amb la col·laboració de l'INCAVI, del DAAM i els respectius consells reguladors de les denominacions d’origen catalanes, té com a objectiu oferir una mostra representativa dels productes vinícoles elaborats a les 12 D.O. existents a Catalunya. Cadascun dels capítols estarà dedicat de manera monogràfica a una D.O., que aniran precedits d’un capítol especial que serà de presentació de la sèrie.
Al primer capítol  hi haurà un extens apartat a la verema
En cadascun dels programes es vol promoure i fomentar la cultura del vi, el coneixement dels vins de qualitat elaborats a les diferents D.O. de Catalunya i mostrar les activitats d’oci relacionades amb l’àmbit vinícola que cadascuna d’elles pot oferir al públic. El programa "Entre Vinyes" vol apropar l’àmbit de la cultura del vi a un nombre majoritari d’espectadors, defugint d’un públic especialitzat o massa entès, amb l’objectiu d’atraure a un perfil d’espectador que també seria potencial consumidor d’aquest productes, però sense renunciar al rigor i la solvència en els seus continguts. En successius capítols, "Entre Vinyes" oferirà reportatges que permetran conèixer els trets que defineixen, tant des del punt de vista històric, climàtic, orogràfic, geogràfic o humà, les Denominacions d’Origen catalanes i les raons que expliquen per què es produeixen uns vins en una determinada zona.
A més, el programa mostrarà alguns dels cellers més destacats de les respectives D.O., els productes que s’hi elaboren i de la mà dels seus responsables es divulgaran les seves característiques, les històries que hi ha al darrera, els processos d’elaboració, les innovacions tecnològiques o les respectives singularitats que els caracteritzen. El programa comptarà amb la presència i l’assessorament de Meritxell Falgueras, que cada setmana realitzarà una selecció representativa de vins destacats de cada D.O. per a comentar els seus trets i característiques principals.  A més, es parlarà dels maridatges.  A cada programa es maridarà un vi excel·lent de la D.O. amb un plat elaborat per un restaurador prestigiós de la zona. El programa s'emetrà  a la una del migdia.