11/12/2013
La formació està adreçada a alumnat que vulgui professionalitzar-ze en la sommelieria
La Universitat Rovira i Virgili (URV) ha organitzat una nova edició del curs Sommelier
Professional per a tots els que es vulguin especialitzar en el món de la sommelieria. 
Els seus objectius són donar als alumnes les eines i coneixements necessaris per a saber planificar establiments, àrees o departaments de servei i/o comercialització de begudes, vins i licors; organitzar els processos d'aprovisionament i compra; gestionar la correcta conservació dels vins i begudes; elaborar i dissenyar cartes de begudes, vins i licors, relacionant-les amb ofertes gastronòmiques; i realitzar el servei de begudes vins i licors, assessorant als clients.
És un curs d’extensió universitària que consta de 245 hores lectives i pràctiques repartides en dos anys de gener a juny i en classes concentrades en un sol dia a la setmana. A més d’una bona base en enologia i viticultura, que és un dels punts forts de la Universitat Rovira i Virgili, s’imparteixen una amplia gamma de matèries necessàries per adquirir coneixement i nivell per a exercir de sommelier: geografia vitivinícola nacional i internacional, destil·lats, productes, gestió, servei, etc.
El nou curs començarà el dilluns 13 de gener. Les persones interessades en la formació de sommelier, poden trobar informació sobre la inscripció i continguts del curs en el aquest enllaç: Curs de Somelier professional de la URV