10/7/2014
Els Premis Delta són dels més prestigiosos en l’àmbit del disseny industrial i els més veterans a l’Estat espanyolL'ampolla Abellán, finalista als Premis de disseny industrial Delta 2014.
El proper dijous 10 de juliol s’entregaran a Barcelona els premis Delta 2014 i, entre els 53 finalistes dissenys industrials, figura el d’una ampolla decantadora. El seu creador, el murcià Pablo Abellán Guillén, és dentista de professió i un apassionat del món del vi.
L'” Ampolla Abellán ” està registrada i patentada. La seva innovació, i que la fa pràctica en el món del vi, és el disseny del coll de l’ampolla amb una espatlla invertida que evita que els sediments o les partícules sòlides que puguin trobar-se en alguns vins surtin a l'exterior.
Tot i que el seu creador sigui un professional de l’odontologia, Pablo es declara un aficionat al món del vi i a l’enoturisme, i  per això, va voler aprofitar un inconvenient força comú a l’hora de servir vins que precipiten o no han estat filtrats, i transformar-lo en una avantatge per al disseny de la seva ampolla. Una impressora 3D va materialitzar la idea i d’aquí ja la trobem al mercat amb el vi “Infiltrado” de Bodegas Hacienda del Carche (DO Jumilla).